r
Nosalty Logó

Villámgyors vajas-sajtos perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Villámgyors vajas-sajtos perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    316 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11605.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    3090 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    3015 mg
  • Nátrium
    5072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az első 4 száraz hozzávalót jól elkavarjuk, majd a többi hozzávalóval - kivéve, ami a tetejére kell - egynemű tésztává gyúrjuk. Ha túl kemény lenne, tejföllel lazíthatjuk, majd újra összegyúrjuk.
  2. A sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban, bekapcsoljuk, előmelegítjük. Egy tepsi alját sütőpapírral béleljük ki, s végig ebben sütjük ki a pereceket.
  3. Belisztezett deszkán - én sütőpapíron szoktam - vékonyra nyújtjuk - körülbelül 3-5 mm -, majd kiszaggatjuk a perec formával, a tetejét bekenjük felvert tojással - amibe pici sót tettünk -, megszórjuk a reszelt sajttal, s mehet az előmelegített sütőbe! 20-30 perc alatt megsütjük! Nagyon finom, érdemes kipróbálni! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x28x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 76202
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, elronthatatlan sós csemege.....semmi macera :) ......valóban semmi macera (!!!!), ugyanis, egy kis szemfülességgel :) a lehullott darabokat gyorsan összegyúrjuk, kinyújtjuk, s kis stanglikat vágunk belőle, sitty-sutty.....így még lesz egy kis változatosság is benne, egy kis + :)......arról először nem is írtam, hogy ebből a tésztából - akár felezve - perecet és más formát is lehet készíteni :)......tetejét, ízlés szerint, megszórhatjuk őrölt köménnyel, szezámmaggal is a sajt helyett....vagy elharmadolva mindegyikkel.....érdemes kipróbálni.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...