r
Nosalty Logó

Velős pacalpörkölt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Velős pacalpörkölt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Velős pacalpörkölt

960
Kalória
67.7g
Fehérje
22.3g
Szénhidrátok
66.5g
Zsír
663.7g
Víz
643.8g
Koleszterin
5.7g
Rost
8.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Velős pacalpörkölt

Összesen 960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Velős pacalpörkölt

Összesen 3842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Velős pacalpörkölt

Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    663.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    271 g

Zsír

  • Összesen
    266 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6985.5 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    2802 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    3967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    4390 micro
  • β-crypt
    790 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3120 micro
Összesen 3842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

Velős pacalpörkölt

  1. Első körben az egész pacalt áztassuk ecetes vízbe legalább fél órára, hogy szép tiszta legyen. Hagyjuk benne ázni, majd öblítsük le vízzel.
  2. Ezután tegyük a pacalt forrásban lévő sós vízbe, adjuk hozzá a félbevágott citromokat és a babérlevelet. Főzzük lobogtatva egy órán át, majd szedjük ki hűlni.
  3. Amíg hűl a pacal tegyük a parázs fölé a velőscsontokat pirulni. Forgassuk át időnként őket, hogy egyenletesen át tudjanak pirulni.
  4. A kihűlt pacalt vágjuk fel kisebb darabokra, majd csíkozzuk fel őket falatnyi méretűre.
  5. A pörkölt alaphoz először pirítsuk ki zsírjára a felkockázott szalonnát. Ezután jöhet a finomra vágott vöröshagyma, amit pirítsuk enyhén aranybarnára, majd jöhet bele az apróra vágott paprika, fokhagyma és paradicsom. Pirítsuk le alaposan, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt fűszerköménnyel és a fűszerpaprika egy részével. Kavarjuk át, majd húzzuk fel egy kevés vízzel.
  6. Tegyük bele a megpirult velőscsontokat, és a csíkokra vágott pacalt. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  7. Lassan főzzük legalább 3 órán át, időnként megkevergetve. Amikor elkészült szórjuk meg a maradék fűszerpaprikával, és hagyjuk még pár percet főni.
  8. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 210 perc

A pacal egy igazi kuriózum, de egyben nagyon megosztó étel is. A marha megtisztított gyomrának egy részéről van szó, ami megfelelően elkészítve igazi ínyencségnek számít.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!