r
Nosalty Logó

Vegán mentás borsóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Júlia
Vegán mentás borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3719 micro
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7438 micro
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymákat és a mentaleveleket.
  2. Az olajat felmelegítjük egy edényben és hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket. 2-3 percig hagyjuk főni, vagy amíg a hagymák áttetszővé nem válnak.
  3. Hozzáadjuk a borsót és az alaplevet. Kicsit megkeverjük, majd hagyjuk főni 12-15 percig.
  4. Kézi aprítóval leturmixoljuk a levest, amíg krémes állaga nem lesz.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 321
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 20.

Receptkategóriák

Kevés menta megmaradt még a nyári szezonból. Meg egy kevés borsó is, úgyhogy a kettőt csak össze kellett tenni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...