r
Nosalty Logó

Vegán fánk ahogy Saslány készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Saslány
Vegán fánk ahogy Saslány készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    120 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt némi tejben és kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a fahéjjal elkevert liszthez.
  3. Összegyúrjuk a maradék tejjel, cukorral, majd egy órán keresztül kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra kiszaggatjuk.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  6. 15 perc alatt kisütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3411
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

Ebből az adagból 10 db kisebb fánk lett. Nyugodtan duplázzuk az adagot, én direkt főzök kis adagokban, mivel kollégista vagyok.:) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegán fánk ahogy Saslány készíti
Saslány 4 recept

Sok helyen nézegettem fánk recepteket, így raktam össze a saját receptemet. Mivel a gyomrom nem bírja az olajos dolgokat, fontos volt, hogy sütőben sült legyen. Ez nem is igazán fánk, jobban hasonlít a bagelhez. Ha kihagyjuk a cukrot, akár kiflit is készíthetünk ebből a tésztából, olyan finom ropogós lett.:) Lekvárral a legfinomabb.:) (Szerintem!:D) A képen azért ilyen csúnyácskák, mert nem volt fánkszaggatóm, és kézzel csináltam, csak hogy meglegyen a fánk-hangulata.:D Szóval ez amolyan fánk kolis verzióban.:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...