r
Nosalty Logó

Variációk burgonyás-fűszeres kelt tésztára

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Giovanna
Variációk burgonyás-fűszeres kelt tésztára
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

936
Kalória
17.8g
Fehérje
109.1g
Szénhidrátok
52g
Zsír
122.4g
Víz
116.3g
Koleszterin
18.8g
Rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    122.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2265 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    489.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 3744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a nag ylyukú reszelőn lereszelt főtt krumplival elkeverjük, közben a langyos tejszínben cukorral az élesztőt megfuttatjuk.
  2. Ha az élesztő kész, a lisztes egyveleghez öntjük, majd mehet hozzá az olaj és a fűszerek. (Itt most őrölt köményt, borsot és nem kevés sót használtam, + ment bele egy kis sült krumpli fűszerkeverék is.) Az összetevőket tésztává gyúrjuk, és fél órára félretesszük kelni.
  3. Kelést követően a tészta felét kinyújtjuk, megkenjük a vaj felével, sózzuk, és rúddá hajtogatjuk, amelyet háromszögekre vágunk fel. A tetejét tojással kenjük, mehet a tepsire.
  4. A tészta másik felét kinyújtjuk, majd a felét vajjal megkenjük, sózzuk, a másik felét ráfordítjuk, és ismét nyújtani kezdjük. Ezt még egyszer megismételjük, majd kisebb pogácsákat szaggatunk belőlük, tetejüket beirdaljuk, tojással megkenjük, és szezámmaggal szórjuk. Mehetnek a másik tepsire.
  5. Előmelegített sütőben, légkeveréses módozaton, 180 fokon 30 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×20

Kismamaságom utolsó hetében még este 9-kor sem bírok magammal, dolgozik bennem a tettvágy... Rákívánok egy jó kis pogácsára. A hűtőben nincs tej, sem tejföl, viszont árválkodik még ebédről 3 szem főtt krumpli, meg árválkodik itt még egy tejszín... Gyorsan "összeötlöttem" egy kelt tésztát, amely aztán a megfelelő fűszerezés után isteni lett, a vajazástól pedig bár kívül ropogós, belül isteni puha, pont olyan, amilyet kívántam.:))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!