Vaníliás rizsfelfújt mazsolával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
637
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2548
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
637
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3138.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 323.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 693 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
2548
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst egy csipet sóval, a tejjel és a vízzel feltesszük főni.
- Ha felforrt, lezárjuk, és fedő alatt hagyjuk puhulni.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a már kihűlt rizst.
- A habot óvatosan a keverékhez forgatjuk.
- Előzőleg kikent tepsibe tesszük, és barnulásig sütjük.
- Tetszőleges lekvárral vagy szörppel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 79118
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel nálunk a mazsola a süteményben nem kívánatos alapanyag, így azt csak a mazsolát szeretők kedvéért írtam a hozzávalók közé. Állítólag azzal együtt az igazi.