Vaníliás rebarbaraital
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 204 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 737 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 816.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 854 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarát centis szeletekre vágjuk, s a citromhéjjal, a fahéjjal meg a cukorral feltesszük főni.
- Míg fő, megpucoljuk, és felkockázzuk a körtéket és az almát. Mikor a rebarbara megfőtt (ekkor gyarkolatilag szétesik), hozzáadjuk a többi gyümölcsöt.
- Ezeket is puhára főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk (a fahéjat kivéve).
- Még több fahéjjal és ha szükséges, további cukorral ízesítjük.
- A vaníliaszószt a csomagon látható módon elkészítjük, de 5 dl tej helyett csak 3 dl-t használunk, a maradék 2 dl-t a gyümölcspüréből pótoljuk.
- Mikor elkészült a szósz, hozzáöntjük a leveshez, az egészet még egyszer felforraljuk, majd alaposan behűtjük. Néhány óra elteltével teljesedik ki az íze!
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8723
- Feltöltés dátuma: 2010. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tombol a rebarbaraszezon itt, Angliában, s ezt lelkesen ki is használjuk. Ennek a finom, hűsítő nyári italnak az alapját ezen a blogon találtam, de mikor elkészült, őszintén szólva nem ízlett igazán. Ott rettentő kevés édesítő matéria került a rebarbara mellé, amely köztudottan falja a cukrot, így savanyú és ízetlen maradt a dolog. Mivel a "körtés rebarbara-krémlevest" vaníliafagyival tálalta a recept, eszembe jutott a vaníliasodó. Természetesen házilag készítve még jobb, de én ezúttal a gyors és határozottan kevésbé egészséges zacskós változathoz fordultam. Mikor másnap ebédre vittem édesanyámnak egy fél literes üvegben egy adagot, arra számítottam, pár korty után elteszi ínségesebb időkre. Nem így történt - 3 perc alatt betermelte az egészet. Úgy tűnik, sikerült feljavítani... :)