Vaníliás puding gluténmentesen
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
172 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
78.1g tej44 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
3.1g vaníliás cukor12 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 8.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
500 ml tej
-
50 g vaj
-
20 g vaníliás cukor
-
20 g cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- A tejet egy erre megfelelő edényben feltesszük melegedni, mielőtt forrni kezdene, kis lángra húzzuk.
- Közben egy nyeles edényben (amiben a pudingfőzést fejezzük majd be) kis lángon felolvasszuk a vajat, hozzákeverjük a cukrot, pici sót,keverjük, míg el nem olvad.
- Hozzáadunk a forró tejből egy evőkanálnyit, jól elkeverjük, majd lassanként, mindig kevergetve hozzáadjuk a lisztet, ha sűrűsödne, kis forró tejjel mindig higítjuk, majd ha a lisztet belekevertük, felöntjük a maradék forró tejjel, és kevergetjük, míg besűrűsödik (ez nagyon hamar megtörténik).
- Hideg vízzel kiöblített tálacskákba öntjük, ha kihűlt tálaljuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 11670
- Feltöltés dátuma: 2012. február 11.
Ajánló
A 20 g vaníliás cukor 1 csomagnak felel meg, nekem+20 g cukorral pont megfelel az édességi foka. Legelőször 50 g cukorral készítettem el, ez nekünk nagyon édes volt, így aki szereti az édesebbet, az nyugodtan 50 g-al készítse el. Még finomabb a puding, ha fél rúd vanília kikapart magjait tesszük bele, de most épp nem volt itthon, ekkor persze picit növelem a cukrot. Felturbózhatjuk frissen felvert tejszínhabbal (gluténmentes), babapiskótával, corn-flakes-szel, friss gyümölccsel, vagy lekvárral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Végre kikísérleteztem ezt a nagyon finom házi pudingot, tojás nélkül. Nagyon ritkán jutok gluténmentes pudinghoz, és amúgy sem szeretem a kész pudingporokat, mert sok mindent tartalmaz, amit jobb, ha minél kevesebbet eszünk. Ezt a receptet sem tart tovább elkészíteni, mint a kész, zacskós társát, (nemcsak) ezért ajánlom mindenkinek, hanem azért is, mert tudjuk hogy mit eszünk, főleg a kisgyerekek miatt is, akik imádják a pudingokat. Az enyém is. :-)