r
Nosalty Logó

Vaníliás-gyömbéres puszedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Vaníliás-gyömbéres puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2967 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 240 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 2967 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint megolvasztjuk, és kikeverjük a mézzel.
  2. A tejfölt kikeverjük a a citrusok héjával és a kinyomkodott levükkel. Hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, jól összedolgozzuk. Mehet bele a mézes margarin.
  3. Az egészet hozzáadjuk a liszthez, belereszeljük a gyömbért, rászórjuk a sütőport, majd jól összedolgozzuk. Kicsit ragacsos lesz, de ez nem baj, ne adjunk hozzá több lisztet.
  4. Tegyük hűtőbe 10-12 órára.
  5. A masszából diónyi gömböket szakítunk, majd gömböket formázunk belőlük. Porcukorba forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kicsit lenyomkodjuk.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha még kicsit puha, hűlés közben fog megkeményedni.
  7. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6329
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-gyömbéres puszedli
Vénusz 78 recept

Ez a finom, fűszeres kis keksz nem csak karácsonykor, az év bármelyik napján megmelegíti a szívünket. www.venusz.hu

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...