r
Nosalty Logó

Vaníliás fánk - sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Vaníliás fánk - sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4976.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    3074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk. A vajat megolvasztjuk és a tejet hozzáadva megmelegítjük. Ráöntjük az élesztőre és addig kevergetjük, amíg az fel nem oldódik.
  2. A sót és cukrot 30 dkg liszttel összekeverjük, majd fakanállal 6 percig verjük, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. Konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát átdagasztjuk a maradék liszttel. Két egyforma részre osztjuk, majd hosszúkásra nyújtjuk és 12-12 szeletre vágjuk. Ezeket gömbölyűre formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Még 15 percig kelesztjük.
  4. A vaníliás krémport kikeverjük a tejjel, félretesszük 5 percre. Közben a fánkok közepére mélyedést nyomunk, majd a krémet kiskanállal beleadagoljuk. Még 10 percig kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük. A fánkokat simára kevert tojással megkenjük, és a sütő középső rácsára tolva megsütjük.
  6. Rácsra téve hűlni hagyjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17767
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Story az most nincs. Sütni akartam valamit, és ez lett belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...