r
Nosalty Logó

Vaníliapuding házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Vaníliapuding házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A pudinghoz

A karamellhez

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A pudinghoz

A karamellhez

Összesen 1537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A pudinghoz

A karamellhez

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellhez

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót alaposan elkeverjük egy közepes méretű fazékban, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej negyedét. Mehet bele a három tojássárgája, eldolgozzuk. Beleöntjük a maradék tejet.
  2. Közepes lángon felforraljuk, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik a pudingunk. Mindvégig kevergetjük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és vaníliát. Hűtőbe tesszük dermedni, de langyosan is nagyon finom, viszont még sokkal krémszerűbb.
  4. Piríthatunk rá mandulát, diót, netán mogyorót, illetve vajon készítsünk karamellát és adagonként tegyünk belőle a puding tetejére. Ehhez alacsony lángon olvasszuk össze a vajat és a cukrot, mikor már szép aranybarna és folyékony, gyors, határozott mozdulatokkal csurgassuk a puding(ok) tetejére.
  • Receptkönyvben: 865
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 83606
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Azon gondolkodtam, hogy még csak eszembe se jutott eddig házilag pudingot főzni. Ezen változtatnom kellett, mert imádom, és tényleg nem kell nagy erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy ezzel a szívemnek is kedves édességgel lepjem meg magam estére.

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...