r
Nosalty Logó

Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mikibácsi
Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 326 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    2355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, beledobjuk a zsályalevelet. Hozzátesszük a vöröshagymát, fonnyadásig dinszteljük. Hozzákeverjük a gombát is, sózzuk, rátesszük a szerecsendiót, kevergetve dinszteljük 2 percet.
  3. Felöntjük vízzel, fedőt teszünk a serpenyőre, és csendesen pároljuk 10 percet. Utána hozzákeverjük a köleslisztet, és kavargatva főzzük még öt percet. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13030
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 26.

Ajánló

Kiegészítője főtt tésztának, szárazabb húsoknak. A gévagomba nem jellegzetes ízű, tehetünk hozzá szárított vargányát, vagy fűszerezhetjük agresszívebben is. Jól illik könnyű fehérborokhoz, a múltkor ezerjó fröccs is passzolt hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

A sárga gévagomba szezonja van, most májusban. Gombagyűjtő barátom járja a Gemencet, az ártérben élő fűzfákon nő ez a gomba, ott szedi. Kiadós és olcsó, 1000 Ft kilója nálunk. Ez az étel fogyasztható főételként főtt rizzsel, de ehető valami fasírt mellé köretként is. Már sokféleképpen elkészítettem, ez a besameles jellegű étel eddig kimaradt, most ezt a hiányosságomat is pótolom. Ja, ez az étel is gluténmentes, a vaj helyett margarinnal készítve pedig tejmentes is lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek