r
Nosalty Logó

Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mikibácsi
Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 326 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    2355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 650 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, beledobjuk a zsályalevelet. Hozzátesszük a vöröshagymát, fonnyadásig dinszteljük. Hozzákeverjük a gombát is, sózzuk, rátesszük a szerecsendiót, kevergetve dinszteljük 2 percet.
  3. Felöntjük vízzel, fedőt teszünk a serpenyőre, és csendesen pároljuk 10 percet. Utána hozzákeverjük a köleslisztet, és kavargatva főzzük még öt percet. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13039
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 26.

Ajánló

Kiegészítője főtt tésztának, szárazabb húsoknak. A gévagomba nem jellegzetes ízű, tehetünk hozzá szárított vargányát, vagy fűszerezhetjük agresszívebben is. Jól illik könnyű fehérborokhoz, a múltkor ezerjó fröccs is passzolt hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajon párolt gévagomba Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

A sárga gévagomba szezonja van, most májusban. Gombagyűjtő barátom járja a Gemencet, az ártérben élő fűzfákon nő ez a gomba, ott szedi. Kiadós és olcsó, 1000 Ft kilója nálunk. Ez az étel fogyasztható főételként főtt rizzsel, de ehető valami fasírt mellé köretként is. Már sokféleképpen elkészítettem, ez a besameles jellegű étel eddig kimaradt, most ezt a hiányosságomat is pótolom. Ja, ez az étel is gluténmentes, a vaj helyett margarinnal készítve pedig tejmentes is lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...