r
Nosalty Logó

Vajdasági sajtos csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Vajdasági sajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 6317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2774.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    476.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11096.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2586 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    5217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4472 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2889 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 6317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a sót, és a lisztes keverékhez adjuk.
  3. Összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk.
  4. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.
  5. Folpackba csomagolva fagyasztóba tesszük fél órára (könnyebben szeletelhető), majd 1 cm vastagságúra felvágjuk.
  6. Sütőpappírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokon 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2282
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajdasági sajtos csiga
Salamon Csilla 1202 recept

Baráti borozgatások mellé szoktam elkészíteni.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...