Vajaskiflik tang zhonggal
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3802.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 2461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Elkészítés
- 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtjük.
- A lisztbe keverjük a sót, majd mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe önjük az 1 dl langyos tejben egy csöpp cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk pár percig, míg felfut.
- A többi langyos tejjel, a kihűlt tang zhonggal, és a puha vajjal közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük (30-45 perc).
- A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd 10-12 egyforma darabra vágjuk, amiket meggömbölygetünk. Letakarva így is pihentetjük kb. 15 percet, hogy ismét megkeljen.
- A tésztagolyókat egyenként kb. fél cm vastag, ovális alakra nyújtjuk, majd a hosszabbik vége felől mindet kiflivé tekerjük. Picit sodrikálunk rajtuk, hogy még formásabbak legyenek. Meghajlítjuk félhold vagy S alakban, majd tepsire rakjuk őket. Letakarva ismét pihentetjük 15 percet, közben előmelegítjük a sütőt.
- A kifliket lekenjük vízzel, majd aranyszínűre sütjük.
- A sütőből kivéve még egyszer megkenjük hideg vízzel, és deszkán hagyjuk langyosra hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7072
- Feltöltés dátuma: 2013. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sok-sok évvel ezelőtt abban a kedves faluban, azon belül is abban a legendás pékségben a Miska pék S alakú kifliket sütött. Sose kóstoltam, de még nem is láttam ezeket a csodálatosan puha, illatozó, különleges finomságokat, csak hallottam róluk, de azt viszont sokat. Mert az S alakú kifli nálunk bizony gyakran emlegetve vagyon, mert annak az ízével azóta se ér fel semmilyen kifli íze. Én már sok-sok kiflireceptet kipróbáltam, többet magam is kitaláltam, de állítólag egyik se közelítette a Miska pékét. Most megpróbáltam ezt a lisztpépes módszert, mert ezzel a kalács is, a kenyér is nagyon puhává és könnyűvé sikeredett, és észrevehetően vékonyabb lett a héjuk. És ez a kifliknél sem hátrány. Szóval megsütöttem a kiflit, és ennyire még sose vártam, hogy kihűljön és megkóstolhassuk végre. Mert vártam a véleményt, hogy közel jár-e már az enyém ahhoz a legendás kiflihez. "Először is, az nem görbült ennyire.:)) De a lényeg, hogy ez eddig a legfinomabb az itthon sült kiflik közül, mert hihetetlenül puha, papírvékony a héja, és le is tekerhető (ez fontos szempont), mint régen - kaptam a várva várt véleményt, - de mégsem annyira finom, mint a Miska péké volt." Remélem, csak azért, mert az emlékezet mindent megszépít.