r
Nosalty Logó

Vadas Candide konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Candide
Vadas Candide konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18447 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10078.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    5582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7692 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1386 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73787 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2382 micro
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    2993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A húst (ha nincs felszeletelve, kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk) megmossuk. Egy lábosba rétegesen beletesszük a hagymát, a répát és a húst, majd felengedjük vízzel, beledobjuk a három darab húsleveskockát, és úgy 1-1,5 órán át főzzük.
  2. Ha a levesünk elkészült, kiszedjük belőle a húst egy tányérra, leöntjük a levét egy külön tálba (szükségünk lesz rá még!!), majd a répát és a hagymát összeturmixoljuk. A tésztát kifőzzük.
  3. Egy kis lábosban felolvasztjuk a három kanál cukrot, majd a félretett léből öntünk hozzá egy merőkanálnyit. Megvárjuk, míg felolvad a cukor.
  4. 2 dl tejfölt 1 kanál liszttel keverjünk össze, majd a cukros levet hozzáöntjük és elkeverjük. Szűrőn keresztül hozzáadjuk a pépesített répához, összekeverjük és felforraljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2452
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 14.

Ajánló

Bármilyen hús jó hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Candide 7 recept

Az egyik legkedveltebb étel számomra, és a családom számára is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...