r
Nosalty Logó

Vadas Candide konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Candide
Vadas Candide konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

979
Kalória
52.5g
Fehérje
131.2g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
369.3g
Víz
125.5g
Koleszterin
10.7g
Rost
24.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18447 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10078.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    5582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7692 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1386 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73787 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2382 micro
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    2993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A répát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A húst (ha nincs felszeletelve, kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk) megmossuk. Egy lábosba rétegesen beletesszük a hagymát, a répát és a húst, majd felengedjük vízzel, beledobjuk a három darab húsleveskockát, és úgy 1-1,5 órán át főzzük.
  2. Ha a levesünk elkészült, kiszedjük belőle a húst egy tányérra, leöntjük a levét egy külön tálba (szükségünk lesz rá még!!), majd a répát és a hagymát összeturmixoljuk. A tésztát kifőzzük.
  3. Egy kis lábosban felolvasztjuk a három kanál cukrot, majd a félretett léből öntünk hozzá egy merőkanálnyit. Megvárjuk, míg felolvad a cukor.
  4. 2 dl tejfölt 1 kanál liszttel keverjünk össze, majd a cukros levet hozzáöntjük és elkeverjük. Szűrőn keresztül hozzáadjuk a pépesített répához, összekeverjük és felforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Az egyik legkedveltebb étel számomra, és a családom számára is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!