r
Nosalty Logó

Vadas Candide konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Candide
Vadas Candide konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18447 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10078.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    5582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7692 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1386 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73787 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2382 micro
Összesen 3916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    2993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A húst (ha nincs felszeletelve, kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk) megmossuk. Egy lábosba rétegesen beletesszük a hagymát, a répát és a húst, majd felengedjük vízzel, beledobjuk a három darab húsleveskockát, és úgy 1-1,5 órán át főzzük.
  2. Ha a levesünk elkészült, kiszedjük belőle a húst egy tányérra, leöntjük a levét egy külön tálba (szükségünk lesz rá még!!), majd a répát és a hagymát összeturmixoljuk. A tésztát kifőzzük.
  3. Egy kis lábosban felolvasztjuk a három kanál cukrot, majd a félretett léből öntünk hozzá egy merőkanálnyit. Megvárjuk, míg felolvad a cukor.
  4. 2 dl tejfölt 1 kanál liszttel keverjünk össze, majd a cukros levet hozzáöntjük és elkeverjük. Szűrőn keresztül hozzáadjuk a pépesített répához, összekeverjük és felforraljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2452
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 14.

Ajánló

Bármilyen hús jó hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Candide 7 recept

Az egyik legkedveltebb étel számomra, és a családom számára is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek