r
Nosalty Logó

Ünnepi pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szandika0201
Ünnepi pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Összesen 2639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 2639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Elkészítés

A "tésztához"

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy sütőpapíron körberajzolunk egy 26 cm-es tortaformát. Átfordítjuk, erre az oldalra fog kerülni a "tészta".
  2. A tojásfehérjét félig felverjük, majd óvatosan, apránként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg teljesen kemény, fényes lesz.
  3. Fakanállal vagy spatulával óvatosan hozzákeverjük a keményítőt.
  4. Kanállal koszorú formát (középen lyukas) formázunk a sütőpapírra. Lehet habzsákkal is.
  5. 2 órán keresztül sütjük, majd hagyjuk a sütőben kihűlni.

A krémhez

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, majd eloszlatjuk a kihűlt tésztán.

Málnaöntet

  1. A málnát (lehet fagyasztott is) felfőzzük a cukorral. Átpasszírozzuk, hogy ne maradjon benne mag. Citrommal lehet ízesíteni.
  2. Rácsurgatjuk a tejszínhabra, majd gyümölcsökkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2676
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szandika0201 2 recept

Rendkívül édes, finom, különleges desszert, így csak azoknak ajánlom, akik kedvelik a nagyon édes ízeket. A málna és a citrom savanykás íze enyhít rajta. Idénygyümölcsökkel lehet díszíteni, én most kivit, áfonyát, málnát és gránátalmát használtam.

Hozzávalók

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...