r
Nosalty Logó

Újévi isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Újévi isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 5638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.5 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 5638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszttel alaposan elmorzsoljuk a hideg margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű tésztát gyúrunk.
  2. A linzertésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd malackákat szúrunk belőle. Ehhez speciális kiszúróformát használhatunk, de papírsablont használva, késsel kivágva is működik.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük a linzerformákat. Ha enyhe barna színt kap a tészta, már jónak kell lennie.
  4. A kisült malackákat kihűtjük.
  5. A malackák felét megkenjük lekvárral, majd befedjük és összetapasztjuk őket.
  6. A kókuszolajat vízgőz felett olvasztjuk meg, majd hozzáadjuk a csokoládét. Ha a csokoládé felolvadt, egyenként beledobjuk az islereket, majd villával kivesszük, és lecsöpögtetjük őket. Süteményrácson vagy sütőpapíron hagyjuk kihűlni
  7. Dermedés után azonnal fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5384
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újévi isler
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Újévre készítettem ezeket a szerencsehozó malackákat. A kókuszolaj helyett természetesen mást is használhatunk a csokoládé olvasztásához. Ha olyan lekvárt választunk, ami magot tartalmaz, a magot távolítsuk el egy szűrő segítségével. Ha másért nem, az islerek íze miatt biztosan szerencsés lesz, aki elkészíti.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...