r
Nosalty Logó

Uborkasaláta kingdaughter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kingdaughter
Uborkasaláta kingdaughter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 73 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    1471 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 719 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    287 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk az uborkákat, majd uborka szeletelőn leszeleteljük őket.
  2. A fokhagymákat felkarikázzuk, a vöröshagymát, paradicsomot és paprikát kisebb cikkekre vágjuk, majd összekeverjük az uborkával.
  3. Ehhez hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, és még jobban összekeverjük.
  4. Jöhet rá a tejföl, majd az őrölt paprika színesítésnek!
  5. Pár óráig hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1326
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Igazából ez a köret illik mindenféle sült húshoz, rántott ételekhez, illetve pörköltekhez. Mi speciel szoktuk még a paprikás krumplihoz is fogyasztani!:) Ajánlom mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kingdaughter 2 recept

Nincsen nagyon személyekre szabott adagja, de normális adagokban legalább 10 személynek elég.:) Ez egy családi recept, mi már évek óta készítjük el minden nyáron, iszonyatosan nagy mennyiségben! De mindig nagy sikere van!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...