r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves Smaragd konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Tyúkhúsleves Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3053 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    5448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12774.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    8875 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    6822.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3690 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    1004 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    32689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5091 micro
Összesen 3053 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot megmossuk, és 8 literes fazékba rakjuk, az 5 l vizet ráöntjük, hogy lepje el.
  2. Fedő alatt, nagy lángon felforrásig hagyjuk, majd leszedjük róla a habot, és beletesszük a megtisztított, megmosott zöldségeket 1 kanál sóval és ízlés szerinti törött fekete borssal.
  3. A fehér cérnával megkötött petrezselyem csokrot a leves tetejére tesszük. Közepes lángon, fedő nélkül 3-3,5 órát főzzük. Időnként leszedjük a habot.
  4. Ha kész, 2 tyúkhúsleves kockát teszünk bele, és még hagyjuk a tűzhelyen 5 percig állni, majd kiszedjük a tyúkot és a zöldségeket.
  5. Átszűrjük egy leveses tálba, és tálaljuk a főtt hússal, zöldségekkel és levestésztával.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4300
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tyúkhúsleves Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

A család levestésztával szereti jobban, de daragaluskával is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...