Túrós-virslis tekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
1113
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
4454
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2069 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
1113
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.8 g
Zsír
-
Összesen 324.7 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 887 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8276.2 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1948 mg
-
Vas 513 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1832 mg
-
Nátrium 2920 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 471.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2380 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 2345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
4454
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.7 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
371
kcal
Elkészítés
- A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a túrót és a csipet sót.
- A tésztát hűtőben pihentetjük 1 órán át.
- Közben megfőzzük a virslit, lehúzzuk a bőrét, majd kihűlés után hosszában is félbe, majd keresztben is félbe vágjuk őket (negyedeljük).
- A sajtot lereszeljük.
- A tésztát kb. 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk, és hosszúkás csíkokra vágjuk.
- A tésztacsíkot a negyed virsli köré tekerjük.
- Vajjal kikent tepsibe tesszük a tekercseket, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15476
- Feltöltés dátuma: 2011. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk természetesen vega virsliből készült, de húsevő barátaink is örömmel lakmároztak belőle... :).