r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa Boboj konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boboj
Túrós pogácsa Boboj konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

692
Kalória
16.5g
Fehérje
40.9g
Szénhidrátok
51.3g
Zsír
61.4g
Víz
33.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
1.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 8301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    615.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16617.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2284 mg
  • Nátrium
    10077 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    736.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    565 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3733 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 8301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.3 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 383 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk és alaposan összekeverjük.
  2. A gyúródeszkát alaposan belisztezzük, és az összekevert tésztát ráborítjuk. (Figyelem, a tészta egyáltalán nem néz ki most még normális pogácsatésztának, senki ne ijedjen meg ettől! :))
  3. A deszkára borított tésztát lisztes kézzel pofozgatjuk, hogy mindenhol beliszteződjön, majd könnyed, laza mozdulatokkal finoman meggyúrjuk. (Nem cél, hogy lisztet vegyen fel, csupán csak ne ragadjon, erre figyeljetek oda, különben nem lesz könnyű a tészta.)
  4. A már szépen összeállt tésztánkat lisztes nyújtófával lazán és könnyedén kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és meghajtogatjuk a következőképpen: balról jobbra a közepéig, majd a másik felét ráhajtjuk, és végül alulról félbe.
  5. Kinyújtjuk ismét a tésztát, majd a hajtogatást pihentetés nélkül megismételjük, csak az ellenkező irányba.
  6. Mivel ez a recept pont attól nagyszerű, hogy nem kell pihentetni -aki akarja, megteheti - ezért ismét kinyújtjuk a tésztát kb. 1cm vastagra. Közben a sütőt melegítsük elő a maximumra (nálam ez 250 fok).
  7. Tegyünk a tepsibe, sütőlemezre - kinek mije van - sütőpapírt, szaggassuk ki a pogácsákat, és helyezzük őket egymás mellé, kb. 2-3 cm távolságot hagyva a pogik között.
  8. A tojást keverjük fel alaposan, majd kenjük meg vele a pogácsák tetejét. Minden pogácsára egy csipet sajtot tegyünk.
  9. Tegyük a tepsit a sütőbe, és maximum hőfokon, légkeveréssel addig süssük, amíg szépen feljönnek a pogácsák. Ezt figyelni kell, de kb. 4-5 perc. Ezután vegyük vissza a hőfokot 200 fokra és addig süssük a pogikat, amíg szép piros nem lesz a teteje. Minden adag pogácsát ugyanígy kell sütni! Mivel ez az adag legalább 4 tepsi - kb 140 darab - ezért minden adag előtt újra fel kell melegíteni a sütőt a maximumra!
  10. Miután kisültek a csodapogik, tegyük szép tányérra, vagy guszta üvegtálba és kápráztassuk el velük a családot/vendégeket!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x39

Ezt a pogireceptet Anyácskámtól kaptam néhány évvel ezelőtt. Azért szeretem, mert nem macerás, semmi pihentetés, és tojás is csak a tetején van. Nálunk a fiúk imádják, nem csak ünnepre készül. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!