Túrós pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
63g margarin448 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
5g só0 kcal
-
63g sajt220 kcal
A tetejére
Összesen
1356
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 85.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4000 g
-
Cink 166 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 2436 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 775 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1356
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.1 g
Zsír
-
Összesen 343.2 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16000.1 g
-
Cink 665 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 2174 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 2377 mg
-
Nátrium 9743 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 632.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3238 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 3099 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1648 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
5427
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk. Miután jól eloszlattuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.
- A tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Összehajtjuk, és 10 percig pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk és összehajtjuk. A műveletet kétszer megismételjük.
- A tésztát kinyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy kés segítségével megnyújtjuk.
- A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással,és meghintjük a reszelt sajttal. Szórhatunk a tetejére köménymagot, vagy szezámmagot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben, légkeveréses módon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Arra kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 1003
- Tegnapi nézettség: 100
- 7 napos nézettség: 637
- Össznézettség: 303922
- Feltöltés dátuma: 2009. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A receptet a Délmagyarország és Délvilág Szakácskönyvében találtam, aminek a címe: A nagy süteménykönyv. A recepteket az olvasók küldték be, a túrós pogácsát egy sándorfalvi olvasó. Nagyon finom volt, köszönjük.