Túrós nudli szalonnával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kobra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a nudlihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g sertészsír5 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a feltéthez
Összesen
1026
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a nudlihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
2g sertészsír18 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
200g juhtúró566 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
200g mangalica szalonna1310 kcal
Összesen
4097
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a nudlihoz
-
48.1g burgonya28 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0.1g sertészsír1 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
9.6g juhtúró27 kcal
-
12g tehéntúró18 kcal
-
8.4g tejföl17 kcal
-
9.6g mangalica szalonna63 kcal
Összesen
198
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.2 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 243.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
1026
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 241.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3772.6 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1483 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 973.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
4097
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a nudlihoz
-
1 kg burgonya
-
25 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
Hozzávalók a feltéthez
-
25 dkg tehéntúró
Elkészítés
Hozzávalók a nudlihoz
- Meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát, sós vízben jó puhára megfőzzük.
- Leszűrjük, és krumplinyomón áttörjük. Közben feltesszük a vizet kevés sóval forrni.
- Keverőtálba tesszük a krumplit, miután kicsit kihűlt, kissé elsimítjuk, keresztben bejelölve négy részre osztjuk. Az egyik negyedet a másik negyedre tesszük, és az üres negyed helyére kerül a liszt, kissé púposan. (Mérleg helyett így mértek anyáink.) Kis kávéskanál zsírt és kevés sót teszünk hozzá, és összegyúrjuk. A lágy tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1 cm-esre, majd felvágva nudlikat sodrunk belőle, amit kb 2 centisre darabolunk.
- A lobogva forró vízben adagonként kifőzzük a nudlikat.
- A kifőtt nudlit tálba tesszük, és pici zsírt rakunk rá, óvatosan megrázogatjuk, hogy ne tapadjanak össze. Egy részét félretehetjük a másnapi édes nudlihoz.
Hozzávalók a feltéthez
- Közben felkockázzuk a szalonnát, és egy edényben feltesszük sütni. Addig sütjük, míg aranybarna kis pörcök úszkálnak az edényben. Aki nem rajong a mangalica szalonnáért, az nyugodtan készítheti húsos angolszalonnából is.
- A juh- és a tehéntúrót összemorzsoljuk, és összekeverjük a nudlival, tálaljuk a tányérokba, az adagok tetejére mindenki ízlése szerint tehet a tejfölből és a kisült szalonnából, sőt az elvetemültebbek némi szalonnazsírral is meglocsolhatják.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 7308
- Feltöltés dátuma: 2014. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kobra
4 recept
Édesanyám receptjének a szilvás gombóc tésztája az alapja, nála mindig a gombóctészta egy részéből készült a túrós nudli. A mennyiségből emberes adag készül, de a csupasz nudlikat másnap akár édesen, prézlivel is feltálalhatjuk. A pici zsír miatt ugyanolyan lágy marad a tészta, mint frissen kifőzve. Én rajongok a szalonnáért, minden formájában, naponta tudom enni. Viszont igazi finomat csak kistermelőtől/háztól érdemes venni. Ez igaz a zsírra is, semmi préselt vacak, hagyományosan kisütöttet kell beszerezni. A különbséget még zongorázni sem kell.