r
Nosalty Logó

Túrós nudli szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kobra
Túrós nudli szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 4097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3772.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 4097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Elkészítés

Hozzávalók a nudlihoz

  1. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát, sós vízben jó puhára megfőzzük.
  2. Leszűrjük, és krumplinyomón áttörjük. Közben feltesszük a vizet kevés sóval forrni.
  3. Keverőtálba tesszük a krumplit, miután kicsit kihűlt, kissé elsimítjuk, keresztben bejelölve négy részre osztjuk. Az egyik negyedet a másik negyedre tesszük, és az üres negyed helyére kerül a liszt, kissé púposan. (Mérleg helyett így mértek anyáink.) Kis kávéskanál zsírt és kevés sót teszünk hozzá, és összegyúrjuk. A lágy tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1 cm-esre, majd felvágva nudlikat sodrunk belőle, amit kb 2 centisre darabolunk.
  4. A lobogva forró vízben adagonként kifőzzük a nudlikat.
  5. A kifőtt nudlit tálba tesszük, és pici zsírt rakunk rá, óvatosan megrázogatjuk, hogy ne tapadjanak össze. Egy részét félretehetjük a másnapi édes nudlihoz.

Hozzávalók a feltéthez

  1. Közben felkockázzuk a szalonnát, és egy edényben feltesszük sütni. Addig sütjük, míg aranybarna kis pörcök úszkálnak az edényben. Aki nem rajong a mangalica szalonnáért, az nyugodtan készítheti húsos angolszalonnából is.
  2. A juh- és a tehéntúrót összemorzsoljuk, és összekeverjük a nudlival, tálaljuk a tányérokba, az adagok tetejére mindenki ízlése szerint tehet a tejfölből és a kisült szalonnából, sőt az elvetemültebbek némi szalonnazsírral is meglocsolhatják.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 7308
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám receptjének a szilvás gombóc tésztája az alapja, nála mindig a gombóctészta egy részéből készült a túrós nudli. A mennyiségből emberes adag készül, de a csupasz nudlikat másnap akár édesen, prézlivel is feltálalhatjuk. A pici zsír miatt ugyanolyan lágy marad a tészta, mint frissen kifőzve. Én rajongok a szalonnáért, minden formájában, naponta tudom enni. Viszont igazi finomat csak kistermelőtől/háztól érdemes venni. Ez igaz a zsírra is, semmi préselt vacak, hagyományosan kisütöttet kell beszerezni. A különbséget még zongorázni sem kell.

Hozzávalók

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...