Túrós-juhsajtos rúd
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
674
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
5381
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.1 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
674
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.2 g
Zsír
-
Összesen 316.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5553.2 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 640 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 579.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 2123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1535 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
5381
kcal
- 13% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.5 g
-
Cink 78 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
- A lisztbe beletesszük a túrót, a margarint, 1 tojást, a tejfölt, sót és a felfuttatott élesztőt, majd jól összedolgozzuk az egészet. Ha szükséges, még kevés lisztet gyúrhatunk hozzá.
- 1 órán keresztül hagyjuk kelni, majd lisztezett gyúródeszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
- Egy tojást villával felverünk,megkenjük vele a tésztát, majd reszelt sajttal bőven megszórjuk.
- Késsel vagy pizzaszeletelővel rudakat vágunk belőle, tepsibe fektetjük őket, és 180 C-on világos barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3830
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyné Racsek Renáta
26 recept
Egyik nap hoztam haza fél kiló túrót. Valami finom, sós pogit szerettem volna készíteni belőle. Sok receptet elolvastam, de valami oknál fogva egyik sem bizonyult az igazinak, úgyhogy nekiálltam saját elgondolásom szerint a túrós-sajtos rúd gyártásának. Van a pincében eltéve juhsajt, amit a szomszédaink Erdélyből hoztak, gondoltam megbolondítom vele a rudakat. Így első próbálkozásra nagyon jól sikerült a dolog, a hozzávalók mennyisége is teljesen passzolt, talán egy kicsi liszt kellett még bele. Ebből az adagból majdnem négy tepsi lett, úgyhogy vendégváróként, vagy egy leves mellé kiváló kísérő. Másnap is pihepuhák voltak a rudak, úgyhogy reggelire egy kakaó mellé is szívesen fogyasztottuk.