r
Nosalty Logó

Túrós-juhsajtos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Túrós-juhsajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 674 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.2 g

Zsír

  • Összesen
    316.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5553.2 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 5381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beletesszük a túrót, a margarint, 1 tojást, a tejfölt, sót és a felfuttatott élesztőt, majd jól összedolgozzuk az egészet. Ha szükséges, még kevés lisztet gyúrhatunk hozzá.
  3. 1 órán keresztül hagyjuk kelni, majd lisztezett gyúródeszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Egy tojást villával felverünk,megkenjük vele a tésztát, majd reszelt sajttal bőven megszórjuk.
  5. Késsel vagy pizzaszeletelővel rudakat vágunk belőle, tepsibe fektetjük őket, és 180 C-on világos barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3830
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-juhsajtos rúd
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Egyik nap hoztam haza fél kiló túrót. Valami finom, sós pogit szerettem volna készíteni belőle. Sok receptet elolvastam, de valami oknál fogva egyik sem bizonyult az igazinak, úgyhogy nekiálltam saját elgondolásom szerint a túrós-sajtos rúd gyártásának. Van a pincében eltéve juhsajt, amit a szomszédaink Erdélyből hoztak, gondoltam megbolondítom vele a rudakat. Így első próbálkozásra nagyon jól sikerült a dolog, a hozzávalók mennyisége is teljesen passzolt, talán egy kicsi liszt kellett még bele. Ebből az adagból majdnem négy tepsi lett, úgyhogy vendégváróként, vagy egy leves mellé kiváló kísérő. Másnap is pihepuhák voltak a rudak, úgyhogy reggelire egy kakaó mellé is szívesen fogyasztottuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...