r
Nosalty Logó

Túrós eperfalatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Túrós eperfalatkák
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.7 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tölteléket előző nap elkészítjük: a túrót sűrű lyukú szűrőn áttörjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt. A megmosott és kicsumázott epreket turmixban pépesítjük. Ezt is a túróhoz keverjük. Mehet bele a búzadara és a finomra vágott mentalevelek.
  2. Az egészet alaposan összedolgozzuk és lefóliázva hűtőbe tesszük.
  3. Másnap az eprek csumás részét egyenesen levágjuk. Az így megmaradt eperből még egy fél centi vastag karikát vágunk. Ez lesz a falatka talpa, vagyis ezen ül a túrógombóc.
  4. Az epertalpakat a kínáló tálra rendezzük.
  5. A hűtőhideg túrómasszából diónyi golyócskákat formálunk (kb. 15 lesz a fenti mennyiségből), ráültetjük az epertalpakra.
  6. Mindegyik falatka kap egy eperkalapot. Fogpiszkálóra tűzzük a mentaleveleket és átszúrjuk vele a falatkákat.
  7. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22916
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mignon epres hideg túrógombócai ihlették a falatkáimat. Nevezhetnénk őket inverz epres túrógombócoknak is :-).

Hozzávalók

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...