Túrós eperfalatkák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltelékhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
15 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
10g búzadara36 kcal
-
20g eper6 kcal
-
0g menta0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.7 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 100 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2238.7 g
-
Cink 651 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 502 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 454.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
832
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.2 g
-
Cink 99 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A töltelékhez
- A tölteléket előző nap elkészítjük: a túrót sűrű lyukú szűrőn áttörjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt. A megmosott és kicsumázott epreket turmixban pépesítjük. Ezt is a túróhoz keverjük. Mehet bele a búzadara és a finomra vágott mentalevelek.
- Az egészet alaposan összedolgozzuk és lefóliázva hűtőbe tesszük.
- Másnap az eprek csumás részét egyenesen levágjuk. Az így megmaradt eperből még egy fél centi vastag karikát vágunk. Ez lesz a falatka talpa, vagyis ezen ül a túrógombóc.
- Az epertalpakat a kínáló tálra rendezzük.
- A hűtőhideg túrómasszából diónyi golyócskákat formálunk (kb. 15 lesz a fenti mennyiségből), ráültetjük az epertalpakra.
- Mindegyik falatka kap egy eperkalapot. Fogpiszkálóra tűzzük a mentaleveleket és átszúrjuk vele a falatkákat.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 22916
- Feltöltés dátuma: 2009. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Mignon epres hideg túrógombócai ihlették a falatkáimat. Nevezhetnénk őket inverz epres túrógombócoknak is :-).