r
Nosalty Logó

Túrófánk 8. - sütőben sült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Túrófánk 8. - sütőben sült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2716 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    2036 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2716 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    116 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 241 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a porcukrot és a sót.
  2. Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, majd kézzel jól összedolgozzuk. (Ilyenkor még ragacsos az állaga.)
  3. Alaposan belisztezett deszkán összegyúrjuk. Ekkor viszonylag sok lisztet vesz még fel. Puha, ruganyos tésztát kapunk.
  4. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ez a mennyiség 2 tepsire való, így 2x16, tehát összesen 32 tallérunk lesz.)
  5. Tegyünk a tepsikbe sütőpapírt, és ecsettel olajozzuk be. Helyezzük rá a fánkocskákat, majd a tetejüket is kenjük le olajjal.
  6. Sütőben süssük meg. (A sütés időtartama változhat!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1768
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 241529
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Köszönhetően a légkeverésnek, én egyszerre 2 tepsit tettem be a sütőbe. Félidőben érdemes megcserélni a tepsiket. Még melegében sárgabarack-dzsemmel, porcukorral vagy fahéjas cukorral tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elnevezés kicsit becsapós, ne a klasszikus túrófánkra gondoljatok! Ha van, ha nincs szagelszívó, ki szeret egy jó adag forró olaj mellet ácsorogva sütögetni? Na, hát erre itt egyáltalán nincs szükség. Bár meg volt terítve, a villák fölöslegessé váltak, mert mindenki kézzel "tunkolta" a sűrű házi barackdzsembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...