r
Nosalty Logó

Trikolor pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Trikolor pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A málnahabhoz

A fehércsoki habhoz

A sós karamell habhoz

Összesen 598 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A málnahabhoz

A fehércsoki habhoz

A sós karamell habhoz

Összesen 4769 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A málnahabhoz

A fehércsoki habhoz

A sós karamell habhoz

Összesen 287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 598 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    375.2 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4598.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    2102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2758 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 4769 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A málnahabhoz

A fehércsoki habhoz

A sós karamell habhoz

Elkészítés

A málnahabhoz

  1. A málnát szűrőn átpasszírozzuk, a cukorral együtt feltesszükfőni, és 5-10 perc alatt lekvár jellegűre sűrítjük. A cukor mennyisége a málna édességtől, és ízlésünktől függően nőhet.
  2. Mikor kihűlt, felverjüka tejszínt, és beleöntjüka szószt, majd poharak aljára tesszük.
  3. A fehér csokit megolvasztjuk. Ehhez kb. 1 dl tejszínt felforralunkmikróban, majd beletördeljüka csokit, és pár perc múlva elkeverjük.
  4. Amikor kihűlt, a felvert tejszínhabbal összeforgatjuk.Egy teáskanál zselatint feloldunkkis vízben, megmelegítjük, majd a krémhez keverjük, és óvatosan a málnahabra rétegezzük.
  5. A sós karamellhez a cukrot egy zománcozott fazékba tesszük, a legkisebb lángon kavargatás nélkül felolvasztjuk, majd beletesszüka sót, és ráöntünk2 dl tejszínt. Ekkor összeugrik és sistereg, de türelmesen kell várni, és szépen fel fog olvadni, ekkor már lehet kavargatni.
  6. Mikor kihűlt, belekeverjüka felvert tejszínhabot és a feloldott zselatint. Mikor a fehér csokis réteg megkötött kissé, rákanalazzuka habot óvatosan, és a felhasználásig hűtjük legalább 3 órát.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2108
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a desszert úgy született, hogy a tesóm mesélte, hogy ilyen habot evett valahol. Nagyon megtetszett a gondolat, tudtam is, hogy hétvégén meg kell csinálnom. Egy könnyű, tejszínes-habos pohárdesszertre gondoltam, és szerintem sikerült is, amit elképzeltem. Mindenkinek nagyon ízlett, összhatásában is jó lehet. 

Hozzávalók

A málnahabhoz

A fehércsoki habhoz

A sós karamell habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...