r
Nosalty Logó

Toszkán paradicsomleves Baklavariától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Toszkán paradicsomleves Baklavariától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

129
Kalória
4.6g
Fehérje
19.9g
Szénhidrátok
5.2g
Zsír
524.2g
Víz
-
Koleszterin
4.1g
Rost
13.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    524.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    29025 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 129 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1048.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58050 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 258 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5197 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 23 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomot meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és egy hőálló tálba tesszük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikomleveleket is megmossuk, felaprítjuk, majd mindezt a paradicsomra szórjuk, és leöntjük olívaolajjal.
  3. 180-200°C-os sütőben kb. 15 percig pároljuk, így sokkal intenzívebbek lesznek az ízek.
  4. Ha kész, a paradicsomot egy lábasba átszedjük, ráöntjük a paradicsomszószt, +1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön 5-10 perc alatt összefőzzük. Jamie ugyan nem írta, de én botmixerrel összeturmixultam kicsit, így sokkal homogénabb lett a leves.
  5. Aki így kicsit sűrűnek találja, öntsön még rá vizet. Meleg nyári napokon, de különösen hűvős őszi-téli estéken igazán melengető vacsora lehet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Lassan véget fog érni a friss, hazai paradicsom szenzonja Magyarországon is (ha pedig már Stockholmban leszek, ott esélytelen lesz jó ízű importált paradicsomot venni), ezért mindenképpen el akartam még készíteni ezt a melengető (de nyáron langyosan is ehető) toszkán paradicsomlevest. A recept Jamie Olivertől származik, én kicsit változtattam rajta, pl. a kenyeret kihagytam belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!