r
Nosalty Logó

Toszkán csirke szárított paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tenger
Toszkán csirke szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2523 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4590 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4780 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    822 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1962 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    4134 micro
Összesen 2523 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1025 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket nagyságtól függően 2-3 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A vöröshagymát félbe, majd a feleket szeletekre vágjuk, 1 ek olívaolajon üvegesre pároljuk, majd egy nagy tálba öntjük.
  3. A serpenyőbe még 2-3 ek olívaolajat öntünk, azon a csirkedarabok mindkét oldalát pirosra sütjük.
  4. Felöntjük a vörösborral vagy csirke alaplével, felforraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk, a szárított paradicsomot felszeleteljük, az articsókákat felezzük.
  6. A sült hagymához keverjük.
  7. Hozzáadjuk kakukkfüvet és az olajbogyót is, összekeverjük.
  8. Az elősütött csirkedarabokat tepsibe rendezzük, aláöntjük a levét, majd rá-mellé halmozzuk a zöldséges keveréket.
  9. Előmelegített sütőben, lefedve 40 percig pároljuk, majd kissé megpirítjuk. (Ellenőrizzük, hogy a csirke jól átsült-e.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4849
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Ajánló

Mi kevés, rusztikus bagettet törtünk mellé, italnak limonádét készítettünk, de persze egy pohár száraz borral lehet az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "Napsütötte szakácskönyv" című, szépséges könyvben találtam. Nem tudtam nem kipróbálni és jól tettem... Pikáns, üde étel, nekünk nagyon ízlett. 5 "női adag" lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...