r
Nosalty Logó

Tönkölybúzás zsemle forrázott résszel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Tönkölybúzás zsemle forrázott résszel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A forrázott részhez

A tésztához

339
Kalória
14.1g
Fehérje
64.7g
Szénhidrátok
5g
Zsír
61.7g
Víz
58g
Koleszterin
9.8g
Rost
7.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A forrázott részhez

A tésztához

Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A forrázott részhez

A tésztához

Összesen 1353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A forrázott részhez

A tésztához

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5034.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A forrázott részhez

  1. A forrázott részhez a lisztet egy edénybe tesszük, felöntjük a lobogó vízzel, elkeverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. A forrázott részhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, dagasztógéppel kb. 10 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd kézzel 1-2 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. A tésztából egy 25 x 15 cm-es négyszöget formázunk, amelyből 8 darab kb. 80 g-os darabot vágunk, amelyekből szemlét formázzunk.
  4. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 60-90 percig pihentetjük, míg a zsemlék duplájukra nőnek.
  5. 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A még forró zsemlék felsőrészét megkenjük hideg vízzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valamikor egy német tv adásban láttam ennek a zsemlének az elkészítését.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus császárzsemle

Reggelire, vagy tízóraira becsomagolva az egyik legmutatósabb péksütemény, a roppanós-puha császárzsemle. Egy egyszerű kelt tésztáról van szó, mégis mindig jól esik elfogyasztani, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!