r
Nosalty Logó

Tönkölybúzás zsemle forrázott résszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tönkölybúzás zsemle forrázott résszel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A forrázott részhez

A tésztához

Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A forrázott részhez

A tésztához

Összesen 1353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A forrázott részhez

A tésztához

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5034.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A forrázott részhez

A tésztához

Elkészítés

A forrázott részhez

  1. A forrázott részhez a lisztet egy edénybe tesszük, felöntjük a lobogó vízzel, elkeverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. A forrázott részhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, dagasztógéppel kb. 10 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd kézzel 1-2 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. A tésztából egy 25 x 15 cm-es négyszöget formázunk, amelyből 8 darab kb. 80 g-os darabot vágunk, amelyekből szemlét formázzunk.
  4. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 60-90 percig pihentetjük, míg a zsemlék duplájukra nőnek.
  5. 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A még forró zsemlék felsőrészét megkenjük hideg vízzel.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1139
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor egy német tv adásban láttam ennek a zsemlének az elkészítését.

Hozzávalók

A forrázott részhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...