r
Nosalty Logó

Tonhalas-póréhagymás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsanna
Tonhalas-póréhagymás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    4574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2799 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3705 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6704 micro
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 ek olajban megfuttatjuk.
  2. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk.
  3. Amikor kész, pürésítjük.
  4. A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal.
  5. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét.
  6. Tűzállótálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, éskészre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3627
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

A száraz fehérbor kiválóan passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet egy újsában olvastam viszonylag régen. Egy alkalommal a „Mit főzzek ma és egyáltalán mi van itthon?" kérdések felmerülésekor valami derengeni kezdett... A pontos leírásra már nem emlékeztem, ezért megpróbálkoztam a magam módján, nos ez lett belőle. Mivel a családnak nagyon ízlett, azóta is rendszeresen elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...