r
Nosalty Logó

Töltött vajas tésztarudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött vajas tésztarudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 489 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 489 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    364.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10271.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1736 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    6573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    578 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2751 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1610 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 4880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk, hagyjuk pihenni legalább 15percet. Akkor jó, ha puha a tészta és könnyűnek tűnik.
  2. Akkora gombócokat választunk le belőle, amekkora a tenyerünk. Ezeket egyesével kör alakúra nyújtjuk, hogy jó vékony legyen a tészta.
  3. A tésztalapocskákatmegkenjük vékonyanmustárral, ínyencek választhatnak erős mustárt is. Vigyázzunk, hogy a mustárt csak a tészta 2/3-áig kenjük, mert ahogy feltekerjük, a mustár kifolyhat.
  4. A megkent lapocskára ráhelyezzük a virslit és feltekerjük. Ha más tölteléket választunk akkor is arra törekedjünk, hogy fel tudjuk tekerni, tehát egy sorba helyezzük a tésztára a tölteléket.
  5. A feltekert művet két oldalon le kell zárni. (Ezt én úgy szoktam, hogy hosszabbra hagyom a tésztát mindkét oldalon a tölteléknél, a két szélétől 2ujjnyira lenyomkodom, és az 1 ujjnyi részt a szélén visszahajtom, és a szélét összecsippentem. Így olyan szaloncukor formája lesz, csak a fodrok felfelé állnak.)
  6. A tekercsek tetejét megkenjüj tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk előmelegített sütőbe.
  7. Aranybarnára sütjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3257
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Ajánló

Egy ilyen adagból kb. 18-20 db jön ki, mondjuk fejenként 2-2 db elég. Ha csak egy órácskánk van arra, hogy valami meleget összeüssünk az ismerősöknek, családnak, érdemes elkészíteni. Lehet a töltelékekkel variálni, akár párolt zöldséggel, tojásos rizzsel, csülökdarabokkal is el lehet készíteni. Az a jó benne, hogy laktató és gazdagon variálható. Lehet mellé mártogatós szószokat készíteni, sörkorcsolyának, akár hidegen vagy melegen is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a vajas tésztában sült dolgokat, édesen és sósan is. A közelünkben lévő pékség készít hasonló készítményt virslivel, és muszáj volt leutánozni. A vegetáriánus változat töltelékét én találtam ki, és először házi füstölt sajttal készítettem, isteni lett! A képen háromféle töltelékkel látható. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...