r
Nosalty Logó

Töltött paprika pulykából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Töltött paprika pulykából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    908 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    2083 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2922 micro
Összesen 1109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    307 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, majd a csumájukat benyomjuk, megtekerjük, és kihúzzuk. A magokat kiszórjuk belőlük.
  2. Egy nagy üvegtálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, az apróra kockázott hagymával, két tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, egy kevés ugyancsak apróra szelt zellerlevéllel,az egészet jól megfűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és egy kis köménnyel.
  3. A tölteléket a paprikákba töltjük. Ami megmarad, abból kis gombócokat gyúrunk.
  4. Mindezeket egy nagy lábasba helyezzük, két paradicsomot melléjük szeletelünk, a második csokor petrezselymet és a maradék zellerlevelet egyben rájuk helyezzük (ezeket később kivehetjük, vagy a lével együtt összeturmixolhatjuk).
  5. Vízzel felöntjük az egészet, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük a töltelékeket.
  6. Ekkor a főzőlevet a paradicsomdarabokkal együtt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot, ha kell, utánfűszerezzük, és az egészet összeturmixoljuk.
  7. Mehet vissza a lé a töltelékekre. Párszor összerottyantjuk, és kész a finomság.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6868
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Magában vagy főtt krumplival az mindegy, csak jó sok paradicsomszósz legyen, az a lényeg!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött paprikát soha nem lehet megunni. Ilyenkor nyáron nagy adagban érdemes készíteni, több napig eláll és melegítve, ha lehet, még finomabb. Kiskoromban nem szerettem, csak a tölteléket, ma már nem adnám oda senkinek a paprikámat semmi pénzért! Nagymamám receptjét csak részben módosítottam. Sertéshús helyett pulykával készítem, és zellerlevéllel fűszerezem a tölteléket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek