Töltött padlizsán kontakt grillen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
260g padlizsán62 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
423
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
520g padlizsán124 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
846
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50.8g padlizsán12 kcal
-
35.2g paradicsom6 kcal
-
9.8g mozzarella29 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g olívaolaj35 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Összesen
82
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 913.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 423.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 871 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
423
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1826.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 847.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1743 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
846
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 905 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db padlizsán
-
2 nagy db paradicsom
-
4 csipet provence-i fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
5 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Megmossuk a padlizsánt, leitatjuk. Levágjuk a csumáját, és keresztben félbevágjuk. A félbevágott részeket hosszában vékonyan felszeleteljük (kb. 4-5 mm).
- Egy közepes tálban az olívaolajból, sóból, borsból, pépesített fokhagymából marinádot készítünk. Ebbe beleforgatjuk a padlizsánszeleteket, kézzel alaposan átdolgozzuk, hogy felszívódjon az olaj. Letakarva állni hagyjuk, miközben az egyik paradicsomot és a mozzarellát vékonyan felkarikázzuk.
- A kontakt grill alsó és felső oldalát ecsettel alaposan bekenjük olívaolajjal, és "1"-es fokozaton felforrósítjuk, miközben a padlizsánszeletek egyikére rakjuk a mozzarella szeletkét, erre a paradicsomkarikát, ezt megsózzuk, borsozzuk, és egy csipet Provence-i fűszerkeveréket morzsolunk rá. Lefedjük a rá passzoló padlizsánszelettel. Ezt a műveletet megismételve 4 db "szendvicset" kapunk.
- 2 szendvicset elhelyezünk a kontakt grill alsó lapján, óvatosan ráborítjuk a felső lapot, és pár percig pirítjuk. Majd lekapcsolva 0-ra a hőfokot, kb. 5 percen keresztül pároljuk. Ezután újból bekapcsoljuk a grillt "1"-es fokozatra, és kb. 2 percig pirítjuk a padlizsánt. Konyhai lapáttal óvatosan tűzálló tálba szedjük. Megismételjük a műveletet.
- A tűzálló tálra szedett padlizsán mellé helyezzük a másik, cikkelyekre vágott paradicsomot, és 250 fokra felmelegített sütőbe toljuk kb. 10 percre. Előmelegített tányérokon, enyhén pirított baguett-el, száraz vörösborral kínáljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4473
- Feltöltés dátuma: 2013. november 28.
Ajánló
Vigyázni kell a sajttal, mert szeret kifolyni. Ne legyen olyan nagy a karika, mint a paradicsomé. Lehet más sajtot is használni, én legközelebb egy szárazabb, aromásabb fajtával szeretném kipróbálni. Tehetünk bele hajszálvékony baconszeleteket, vékonyra karikázott olajbogyót is... stb, stb, stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
A beköszöntött ködös és szürke novemberi estén megpróbáltam visszahozni a nyár hangulatát. Eszembe jutott, hogy miért ne csinálhatnék padlizsánból is rakott szendvicset, lesz ami lesz - kipróbálom. Relatív gyorsan elkészült, és nagyon finom volt. Használható meleg előételnek, gyors vacsorának, variálható körettel. Én most zaftos paradicsommal tálaltam és pirított baguettel.