r
Nosalty Logó

Töltött csirke Gonoszka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Töltött csirke Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

582
Kalória
43g
Fehérje
10.9g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
261.5g
Víz
190.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
2.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3484 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5135.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1569.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 3484 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét alaposan megtisztítjuk, és kívül-belül megmossuk. A zúzát is alaposan megtisztítjuk, a májról az epét óvatosan levágjuk úgy, hogy zöld rész ne maradjon a májon.
  2. A töltelékhez a zsemléket széttépkedjük, és a 2 dl tejjel és az 1 dl vízzel meglocsoljuk. Beleforgatjuk. 5-10 percig hagyjuk, hogy a zsemle megszívja magát.
  3. Addig a gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. Egy tálba tesszük az egészet. A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, és a gombához tesszük. A májat lekaparjuk, és a tálba tesszük. Ráütjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Alaposan összedolgozzuk.
  4. A csirkét kívül-belül sózzuk, megszórjuk majoránnával és borssal. A csirke bőrét óvatosan a mellénél és a combjánál fellazítjuk, és a tölteléket szépen apránként beletöltjük. Ha esetleg maradna egy kevéske töltelék, azt a csirke belsejébe tesszük a zúzával együtt. A csirke lábait cérnával összekötjük.
  5. A szalonnából vékony szeleteket vágunk, a mellére és a combjára fektetjük. Kevés vizet (kb. 3-4 dl) öntünk alá, és alufóliával lefedjük.
  6. 200 fokos sütőben 60-70 percet sütjük lefedve, majd az alufóliát levesszük, és így további kb. 30 percet sütjük még, időnként meglocsolva szép pirosra.
  7. Ha szép pirosra sült, kivesszük a sütőből, pár percet pihentetjük, majd darabolva tálaljuk melegen. Én juhtúrós krumplit és paradicsomsalátát kínáltam hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30

Gyermekkoromban minden vasárnap töltött csirke volt az ebéd. Nagyon szerettük, de sok-sok év után fellázadtunk, mert meguntuk. Én is szoktam készíteni ezt az ételt, de azért nem ennyire gyakran. Most már elég régen volt terítéken, így most elkészítettem juhtúrós krumplival és paradicsomsalátával. Csodásan finom étel, csak ajánlani tudom! Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 197 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!