r
Nosalty Logó

Töltött burgonya 2. - tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Töltött burgonya 2. - tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3849.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1917 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3297 micro
Összesen 2241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, kikaparjuk a közepüket, s kívûl-belül megsózzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, s kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fûszerezzük.
  3. Miután a hús megsült, levesszük a tûzről, s mikor már hűlt egy keveset, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zsemlemorzsát és egy tojást.
  4. Egy hőálló tálat zsírral kikenünk, a burgonyákat megtöltjük a hússal, s szorosan egymás mellé helyezzük a tálban.
  5. A maradék 2 tojást felverjük, elkeverjük a tejföllel, végül a tejet is hozzákeverjük.
  6. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is szórunk bele, majd nyakon öntjük vele a burgonyákat.
  7. Sütõbe toljuk, s 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15164
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 22.

Ajánló

Tetejére reszelhetünk sajtot, s ketchuppal díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészíthetõ előre, nálunk ezért is menő, meg persze imádja a család.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...