Tökmagos stangli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
kovász
-
4 kcal
-
20g tej11 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
0g porcukor2 kcal
tészta
-
133 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2g tökmagolaj18 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g víz0 kcal
-
4g tökmag18 kcal
-
11g tojás14 kcal
Összesen
331
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
kovász
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
2g porcukor8 kcal
tészta
-
664 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g tökmagolaj88 kcal
-
12g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1650
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
kovász
-
2.9g friss élesztő3 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
11.4g finomliszt42 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
tészta
-
28.6g teljes kiőrlésű liszt95 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
1.4g tökmagolaj13 kcal
-
1.7g só0 kcal
-
14.3g víz0 kcal
-
2.9g tökmag13 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
Összesen
237
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1309.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
331
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6546.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 4793 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 197.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
1650
kcal
- 9% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
kovász
-
2 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
8 dkg finomliszt
-
1 teáskanál porcukor
tészta
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
10 dkg finomliszt
-
1 ek tökmagolaj
-
2 teáskanál só
-
1 dl víz
Elkészítés
kovász
- A kovász hozzávalóit összevegyítjük, és 15 percig hagyjuk összeérni.
- A tészta hozzávalót egy tálba halmozzuk. Hozzáadjuk az elkészült kovászt, alaposan összedolgozzuk, és kidagasztjuk.
- 45 percre meleg helyre rakjuk a tésztát megkelni.
- Ha letelt a kelési idő, borítsuk lisztezett munkafelületre a tésztát, és osszuk egyenlő részekre (5-6 normálméretű stangli jön ki ebből az alapanyag mennyiségből). Formázzunk belőle kifliket, de az aljukat ne hajtsuk be, hanem hagyjuk egyenesben, hiszen ettől lesznek stanglik. :)
- Kenjük le egész, az felvert tojással (ha kedvünk tartja, a tetejét is megszórhatjuk tökmaggal), és pengével vagy késsel vagdossuk be.
- Hagyjuk pihenni további 15 percet.
- Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük be a stanglikat, és süssük 30-35 percet, míg aranyszínűre nem sülnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6032
- Feltöltés dátuma: 2014. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Mindennapi kenyerünk (kiflink) legújabb tagja. :) Nagyon szeretjük a magos pékárukat, nemcsak azért, mert finomak, de egészségesek is. Érdemes elkészíteni, mert levesek és egyéb ételek tökéletes kísérője, valamint nagyon finom szendvicsalap is.