Tojással töltött csirkemell gomba pasztával, bacon köntösben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
905
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1809
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1397.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 371.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
905
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 135.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2794.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1293 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 742.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 816 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
Összesen
1809
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gombát, a hagymát, a pasztinákot megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a pasztinákot vastagabb karikára, a gombát pedig apróra aprítjuk.
- A hagymát megpároljuk az olívaolajon, majd rádobjuk a gombát és addig pároljuk amíg zsírjára sül. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel.
- Aprítógépbe tesszük és pépet készítünk belőle. Ráütjük a tojást, azzal is összeforgatjuk.
- A baconszalonnákat egy vágódeszkára kiterítjük, majd rárakjuk a nyitott szelet csirke mellet sózzuk, borsozzuk. Megkenjük a gomba péppel majd a megfőtt, megtisztított tojásokat egymás mellé rakjuk.
- A baconszalonna segítségével feltekerjük. Egy olajjal kikent tepsibe tesszük, a megmaradt gomba pépet muffin formába mellé rakjuk és együtt megsütjük.
- 180°C előmelegített sütőbe toljuk. A tetejét alufóliával befedjük 40-45 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és megpirítjuk.
- Amíg sül a töltött csirkemell, addig megpároljuk a pasztinákot fűszeres vízben, harapósra.
- A tálalásnál a töltött csirkemellet vastagabb szeletetekre vágjuk, majd mellé rakjuk a párolt pasztinákot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 262
- Feltöltés dátuma: 2023. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept