Tócsi 2. (Tejfölös)
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
52.1g burgonya30 kcal
-
26g tejföl52 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
14.3g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1269 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 467.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tálba teszem a tejfölt.
- Arra reszelema krumplit finom reszelőn, folyamatosan keverve amár lereszelt krumplit a tejföllel, hogy ne barnuljon.
- A krumpli után reszelem a fokhagymát.
- Hozzáadom a tojást, sót, és a frissen őrölt fekete borsot.
- Majd annyi lisztet (1-2 evőkanálnyit), hogy sűrű palacsinta-tészta állaga legyen.
- Serpenyőben olajat forrósítok, rámerem a krumplis-tejfölös-tojásos-lisztes masszát, ami magától nem terül szét, mint a palacsinta, ezért tálaló lapáttal széthúzom.
- Amikor szépen megsült, a másik oldalára fordítom, és azt is megsütöm.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 478
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 127955
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 04.
Ajánló
Önálló vacsora teával, de borozgatáshoz, sörözgetéshez is kitűnő! A gyerekek is szeretik. Még a kamaszok is! Hidegen is jó!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A tócsit gyerekkoromban vacsorára ettük, teával. Szerintem a tócsi ma is inkább vacsora étel; sör- vagy borkorcsolya - így tejfölösen, ahogy én szeretem. Reszelt sajttal megszórva még fokozható az élvezet. Az Anna Malomban - a kor divatjának hódolva - köretként adtam: egy szelet sült karajt a tócsi egyik felére helyeztem, lecsót tettem rá, ráhajtottam a tócsi másik felét, majd snidlinggel megszórva vittem a vendég elé. Finom így együtt! Megjegyzés: a lecsót itt - a Balaton-Felvidéken - sokan eszik tejföllel és tésztával. Nincs ellentmondásban ez a nagy szakácsok receptjeivel: a szakácsművészet egyik alapreceptje, a Csáky rostélyos tojásos lecsót tölt a marhahúsba, majd paprikás szósszal (tejföllel habart pörköltlé) adja, és vajas galuskával.