r
Nosalty Logó

Tésztában sült kolbász

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tésztában sült kolbász
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

623
Kalória
21.2g
Fehérje
45.2g
Szénhidrátok
39.1g
Zsír
30.4g
Víz
130.3g
Koleszterin
1.9g
Rost
1.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4987 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 623 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    169.4 g

Zsír

  • Összesen
    312.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9156.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    7209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    242.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 4987 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

  1. Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, amibe egy csipetnyi cukrot is teszünk és felfuttatjuk.
  2. A lisztet először a puha vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat és a sót.
  4. Alaposan kidolgozzuk és letakarva 30-40 percig kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  6. A tésztacsíkokba egy-egy darab kolbászt tekerünk, tojással megkenjük (megszórhatjuk szezámmaggal is) és sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A „4 évszak ételei” című szakácskönyvből származik a recept. Kiadós és nagyon finom vendégváró falat. Már nagyon régóta sütöm rendszeresen. Nekem cserkészkolbásszal ízlik a legjobban. Az elkészítéséről további fázisképeket itt találtok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!