r
Nosalty Logó

Tepsis krumpli kapros-tejfölös mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Tepsis krumpli kapros-tejfölös mártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

772
Kalória
16.9g
Fehérje
58g
Szénhidrátok
53.8g
Zsír
397.2g
Víz
37.1g
Koleszterin
8.8g
Rost
10.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3083 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    2652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12358.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    10606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3083 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, negyedekre vágva a tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
  2. A hagymákat is negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk méretük szerint. Összekeverjük a tepsiben a krumplival.
  3. Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, és a hagymás krumplira öntjük. Jól összekeverjük, hogy a krumpli és a hagyma mindenütt fűszeres-olajos legyen.
  4. A savanyú káposztát kimossuk, jól kinyomjuk a levét, és a káposztát hozzákeverjük a krumplihoz.
  5. A tetejére teszünk néhány füstölt szalonna darabot, amit előzőleg bevagdostunk.
  6. Alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 percig sütjük 230 fokos sütőben.
  7. Ha a fólia alatt a krumpli megpuhult, óvatosan hozzákeverjük a félkarikára vágott kolbászt, és még 15 percig sütjük fólia nélkül, amíg a krumpli és a kolbász is szép pirosra sül.
  8. Amikor elkészült, óvatosan öntsük le róla a felesleges zsiradékot.
  9. Forrón tálaljuk kapros tejföllel és puha kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30X6

Amikor először készítettem ezt a tepsis krumplit, a lányom csak ennyit mondott: Mostantól ez a kedvenc ételem! Azt hiszem, hogy ennél nagyobb dicséretre nem is volt szükségem!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!