r
Nosalty Logó

Tepsiben sült csirke sajtpanírban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tepsiben sült csirke sajtpanírban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1125
Kalória
78.3g
Fehérje
24.8g
Szénhidrátok
77.4g
Zsír
305.4g
Víz
465.1g
Koleszterin
787.5mg
Rost
3.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4500 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1125 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9415.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    2509 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    2830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1996 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4500 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk, a darabokat alaposan besózzuk.
  2. A tepsit kikenjük vajjal, és beszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A csirkedarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és a reszelt sajtba (mintha paníroznánk, csak zsemlemorzsa helyett sajtot használunk), és belefektetjük őket a zsemlemorzsás tepsibe.
  5. A tejszínben elkeverjük a szerecsendiót, és evőkanállal egyenletesen a sajtos csirkedarabok tetejére kanalazzuk (nem kell, hogy ellepje!).
  6. A tepsit lefedjük a tetejével, vagy ha nincs, akkor alufóliával, és előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük.
  7. Egy villával megszúrjuk a legvastagabb csirkedarabot (pl. a combot), és ha puhának találjuk, levesszük a fedőt/fóliát, és tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (még kb. fél óra).
  8. Főtt rizzsel, krumplipürével vagy csak salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyósom receptje, de nem lehetett nem beleszeretni. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!