r
Nosalty Logó

Tepsiben sült csirke sajtpanírban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tepsiben sült csirke sajtpanírban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4500 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1125 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9415.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    2509 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    2830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1996 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4500 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk, a darabokat alaposan besózzuk.
  2. A tepsit kikenjük vajjal, és beszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A csirkedarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és a reszelt sajtba (mintha paníroznánk, csak zsemlemorzsa helyett sajtot használunk), és belefektetjük őket a zsemlemorzsás tepsibe.
  5. A tejszínben elkeverjük a szerecsendiót, és evőkanállal egyenletesen a sajtos csirkedarabok tetejére kanalazzuk (nem kell, hogy ellepje!).
  6. A tepsit lefedjük a tetejével, vagy ha nincs, akkor alufóliával, és előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük.
  7. Egy villával megszúrjuk a legvastagabb csirkedarabot (pl. a combot), és ha puhának találjuk, levesszük a fedőt/fóliát, és tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (még kb. fél óra).
  8. Főtt rizzsel, krumplipürével vagy csak salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 585
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 73766
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Ajánló

Nagyon kiadós, laktatós, nagyétkűeknek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom receptje, de nem lehetett nem beleszeretni. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...