r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű, túrós batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Schwartzica
Teljes kiőrlésű, túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Édesített, lágy, kelt tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 922 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Édesített, lágy, kelt tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 3691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Édesített, lágy, kelt tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 236 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.6 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 922 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7046.6 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    53 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 3691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Édesített, lágy, kelt tészta

  1. A vajat és a tejet melegítsük kézmelegre mikróban 1-1,5 perc alatt. Nem baj, ha a vaj nem olvad teljesen fel, mire a tésztát begyúrjuk biztosan eloszlik.
  2. Amíg a tejtermékek melegszenek, válasszuk szét a tojásokat. A fehérjére nem lesz szükségünk.
  3. Egy gyúrásra alkalmas tálba szitáljuk bele a liszteket, adjuk hozzá az olvasztott vajat és tejet, a három tojássárgáját, az édesítőt, és egy szárazabb részre szórjuk be az intant élesztőt. Pár perc alatt rugalmas tésztát kapunk, ami leválik a kezünkről, és elválik az edény falától. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe fél-1 órára pihenni.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk 36*48 cm hosszúra, majd vágjuk 12*12 cm hosszúságú négyzetekre. Ehhez a lépéshez hasznos lehet egy tiszta colstok.

Töltelék

  1. Az alapanyagokat egy villával dolgozzuk egynemű masszává.
  2. A tölteléket kis halmokban osszuk szét a tizenkét négyzet közt.
  3. A négyzetek sarkait átellenesen csiptessük össze, majd a nyitva maradt széleket is zárjuk össze a kezünkkel. Finoman lapítsuk le a batyukat.

Sütés

  1. Helyezzük a batyukat a sütőlapra. Ha elsőre úgy tűnik, hogy nem férnek fel, akkor a négyzeteket kézzel finoman vékonyabbra lehet formázni.
  2. Egy tojást sárgájával együtt verjünk fel, és kenjük meg a batyukat.
  3. 25-30 perc alatt süssük pirosra a batyukat 160-170°C fokon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4424
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Schwartzica 1 recept

Könnyen elkészíthető, hordozható finomság, ami hosszan feltölti az energiaraktárainkat, és nem okoz cukorsokkot. Ízlés szerint módosítható az édesítő, nekünk a "természetes" maltit, xilit és eritrit trió kellemetlen mellékhatásokkal járt, a stevia pedig keserű volt. A nádcukor és méz nem lassan felszívódó szénhidrátok, azokkal az édesítést csak akkor javaslom, ha nem cukorra érzékenynek készítjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...