Teljes kiőrlésű, túrós batyu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Schwartzica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Édesített, lágy, kelt tészta
-
276 kcal
-
42g finomliszt151 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
75g tej42 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g vaj179 kcal
Töltelék
-
125g tehéntúró184 kcal
-
19 kcal
-
0 kcal
Sütés
-
14g tojás17 kcal
Összesen
922
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Édesített, lágy, kelt tészta
-
1106 kcal
-
166g finomliszt604 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
300g tej168 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g vaj717 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
76 kcal
-
0 kcal
Sütés
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3691
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Édesített, lágy, kelt tészta
-
21.4g teljes kiőrlésű liszt71 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
3.9g tojássárgája12 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
Töltelék
-
32.1g tehéntúró47 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0 kcal
Sütés
-
3.5g tojás4 kcal
Összesen
236
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1761.6 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 254 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 125.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 416 micro
Összesen
922
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.5 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7046.6 g
-
Cink 1314 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1008 mg
-
Vas 1017 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 2616 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 53 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 502.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 990 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 777 mg
-
Retinol - A vitamin: 971 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1662 micro
Összesen
3691
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.9 g
-
Cink 84 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Édesített, lágy, kelt tészta
-
333 g teljes kiőrlésű liszt
-
166 g finomliszt
-
7.5 ml folyékony édesítőszer
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
300 ml tej
-
3 db tojássárgája
-
100 g vaj
Töltelék
-
500 g tehéntúró
-
20 g vaníliás pudingpor
-
7.5 ml folyékony édesítőszer
Sütés
-
1 db tojás
Elkészítés
Édesített, lágy, kelt tészta
- A vajat és a tejet melegítsük kézmelegre mikróban 1-1,5 perc alatt. Nem baj, ha a vaj nem olvad teljesen fel, mire a tésztát begyúrjuk biztosan eloszlik.
- Amíg a tejtermékek melegszenek, válasszuk szét a tojásokat. A fehérjére nem lesz szükségünk.
- Egy gyúrásra alkalmas tálba szitáljuk bele a liszteket, adjuk hozzá az olvasztott vajat és tejet, a három tojássárgáját, az édesítőt, és egy szárazabb részre szórjuk be az intant élesztőt. Pár perc alatt rugalmas tésztát kapunk, ami leválik a kezünkről, és elválik az edény falától. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe fél-1 órára pihenni.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk 36*48 cm hosszúra, majd vágjuk 12*12 cm hosszúságú négyzetekre. Ehhez a lépéshez hasznos lehet egy tiszta colstok.
Töltelék
- Az alapanyagokat egy villával dolgozzuk egynemű masszává.
- A tölteléket kis halmokban osszuk szét a tizenkét négyzet közt.
- A négyzetek sarkait átellenesen csiptessük össze, majd a nyitva maradt széleket is zárjuk össze a kezünkkel. Finoman lapítsuk le a batyukat.
Sütés
- Helyezzük a batyukat a sütőlapra. Ha elsőre úgy tűnik, hogy nem férnek fel, akkor a négyzeteket kézzel finoman vékonyabbra lehet formázni.
- Egy tojást sárgájával együtt verjünk fel, és kenjük meg a batyukat.
- 25-30 perc alatt süssük pirosra a batyukat 160-170°C fokon.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 4424
- Feltöltés dátuma: 2020. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Schwartzica
1 recept
Könnyen elkészíthető, hordozható finomság, ami hosszan feltölti az energiaraktárainkat, és nem okoz cukorsokkot. Ízlés szerint módosítható az édesítő, nekünk a "természetes" maltit, xilit és eritrit trió kellemetlen mellékhatásokkal járt, a stevia pedig keserű volt. A nádcukor és méz nem lassan felszívódó szénhidrátok, azokkal az édesítést csak akkor javaslom, ha nem cukorra érzékenynek készítjük.