Téli gyümölcssaláta görög joghurttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A salátához
-
600g aszalt gyümölcsök1440 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g teafilter0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
700g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
200g mascarpone808 kcal
Összesen
2478
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A salátához
-
37.9g aszalt gyümölcsök91 kcal
-
4.7g méz14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g teafilter0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
44.2g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
12.6g mascarpone51 kcal
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 90.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
248
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 84.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1014.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.6 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 905 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 357 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 342 micro
-
β-karotin 2364 micro
-
β-crypt 558 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
2478
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- Egy teflon vagy zománcos edényben feltesszük a gyümölcsöket hideg vízzel tíz percig párolni, hozzáadva a vaníliát és a mézet, amíg a leve kissé szirupos nem lesz.
- Levesszük a tűzről és beleáztatjuk az Earl Grey teás zacskót ismét tíz percre.
- Kivesszük a teás zacskót, hozzáadjuk a citromlevet, összekeverjük és kész.
- Langyosan mascarponéval vagy natúr görög joghurttal fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10240
- Feltöltés dátuma: 2012. november 21.
Ajánló
Egy forró Earl Grey teával nagyon finom lélekmelegítő, hideg, havas estéken...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Ez a kiváló recept a BBC Good Food egy ősrégi téli számából van, téli estékre forralt bor mellé... Nagy adag, egy hétig elég, ha hűtőbe tesszük frissen marad, mindennap kivehetünk néhány kanállal, a mikróban langyosra melegítve a hideg joghurttal a legfinomabb, de ehetjük reggelire müzlivel vagy zabpehellyel is. Nagyon sokszor meg fogom még csinálni, langyos vaníliás, szirupos gyümölcsök a hideg joghurttal; ez az, amit az angolok úgy hívnak, hogy comfort food a javából.