Tejszínes-zöldséges csirkemell curry-s rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
125g zöldségkeverék90 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
18 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A rizshez
-
50g rizs179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
406
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A rizshez
-
200g rizs716 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
71 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
1619
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez
-
18.1g csirkemellfilé22 kcal
-
40.3g zöldségkeverék29 kcal
-
8.1g főzőtejszín11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
16.1g víz0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A rizshez
-
16.1g rizs58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
132
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 221.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
406
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2077.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1060 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 884.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1391 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 632 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
1619
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
1 db csirkemellfilé
-
50 dkg zöldségkeverék
-
1 dl főzőtejszín
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 dl víz
-
2 csipet szerecsendió
A rizshez
-
20 dkg rizs
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál curry por
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 tk petrezselyem
Elkészítés
A csirkemellhez
- A rizst megmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval és curry porral. Mikor megfőtt, leszűrjük. Forró olajon átforgatjuk, és zöld petrezselyemmel megszórjuk.
- A csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk, és a felhevítettolajbatesszük.
- Addig forgatjuk az olajban, míg minden oldala kifehéredik. Ezután kevés vizet adunk hozzá, valamint ízesítjük sóval, borssal, vagy fűszerkeverékkel. Lefedjük és a fedő alatt puhára pároljuk.
- Ezután hozzáöntjük a mirelit zöldségkeveréket. Ismét lefedjük, és néhány percig a hússal együtt továbbpároljuk.Ha puha,a fedőt levéve tejszínnel felöntjük, és némi szerecsendióval ízesítjük. Néhány másodperc alatt összefőzzük.
- Végül a curry-s rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4280
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hasznos tudnivalók: Saját véleményem és ízlésem szerint a zöldséget érdemes kevésbé puhára párolni. Finomabb, ha kicsit ropogós. A rizs főzésekor a curry-nek csak színező szerepe van. Vigyázzunk a szerecsendió adagolásával, mert ha túl sok, megkeseríti az ételt!