r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldfűszeres csirkemell füstölt szalonnával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
G.Tamás
Tejszínes-zöldfűszeres csirkemell füstölt szalonnával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

762
Kalória
49.1g
Fehérje
5.6g
Szénhidrátok
59.8g
Zsír
197.4g
Víz
185.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3047 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 762 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    239.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5007.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2258 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 3047 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk, tisztítjuk, kockázzuk a húst (2x2 cm). Felszeljük a szalonnát (0.5 cm-es csíkokra). Majd aprózzuk a hagymát, petrezselymet, megpucoljuk a fokhagymát, kinyitjuk a tejszínes dobozt, lereszeljük a sajtot, elővesszük a fűszereket, és egy méretes serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat. Most, hogy minden kis edényekben a kezünk ügyében található, olyan mintha egy főzőműsor sztárja lenne az ember, és innentől 20 perc alatt rittyent egy ebédet.
  2. Elsőként a szalonnát dobjuk az olajba, picit pirítjuk, de tényleg csak kicsit, 1 percig mondjuk. Ha kiadta a kis zsírját és elkezdett színesedni, mehet rá az apróra kockázott hagyma. Ha már a hagyma üveges, jöhet a csirke is. Nem sózzuk! Nagyon fontos, hogy amíg nem kap egy kis kérget a csirke, nem sózzuk, mert kiszáradhat. Majd ha már egységesen kifehéredett és itt-ott piroskás is a hús, akkor visszaveszünk a tűzből, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, rányomjuk a fokhagymát (vagy apróra vágjuk, ha nincs fokhagymanyomónk), és egy picit még kevergetjük. Ha intenzívvé válik a kakukkfű illata (kb fél perc), jöhet a tejszín és a petrezselyem. Óvatosan kevergetjük, amíg "össze nem rottyan" (5 perc). Kevergetés közben rászórjuk a reszelt sajtot, ami szépen beleolvad és eloszlik a szószban.
  3. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Sziasztok! Nincs különösebb story, egyszerűen gyors és finom, alap tétel az otthoni étlapon. Igyekszem úgy leírni, hogy az is el tudja készíteni, aki eddig csak vajas kenyérrel próbálkozott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!