Tejszínes sonkaleves fehérborral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
23g petrezselyem8 kcal
-
25g főtt sonka35 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
125g tej70 kcal
-
125g sonkalé0 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
Összesen
366
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
90g petrezselyem32 kcal
-
100g főtt sonka140 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
500g sonkalé0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
1462
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
5.7g petrezselyem2 kcal
-
6.4g főtt sonka9 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
31.8g sonkalé0 kcal
-
9.6g fehérbor8 kcal
-
6.4g főzőtejszín8 kcal
Összesen
94
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1174 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
366
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 95.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1580.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 841 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 308.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1484 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4697 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5014 micro
Összesen
1462
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
2 csokor petrezselyem
-
8 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
0.5 l tej
-
1.5 dl fehérbor
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A főtt sonkát apróra felkockázzuk.
- A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, a húslevessel (sonkalével) és a borral, majd felforraljuk. A tejszínnel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk.
- A petrezselymet a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk tovább.
- A levest csészékbe szedjük, megszórjuk sonkakockákkal.
- Vajas pirítóst, sajtot kínálunk hozzá.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4275
- Feltöltés dátuma: 2012. április 23.
Ajánló
A maradék sonka és annak főzőlevének hasznosítási formája (gazdagabb változata a Kaszáslevesnek).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az online receptverseny húsvét témahetében ez volt az egyik leves, amit elkészítettem. Miért is eszünk húsvétkor sonkát? Ahogyan a húsvét a nevében is kifejezi, ilyenkor van vége a a negyvennapos böjt után a hústól való tartózkodásnak. A sonka - mely a keresztény hagyomány szerint Jézust szimbolizálja - a paraszti háztartásokban a téli disznóvágáskor került a füstölőbe, de a nagyböjt idején nem lehetett hozzányúlni, csak annak a letelte után. Ez a szokás máig megmaradt, bár a házi füstölés nem annyira jellemző, mint hajdanán.