r
Nosalty Logó

Tejszínes pulykamellcsíkok zöldbors-mártással és kapribogyóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Tejszínes pulykamellcsíkok zöldbors-mártással és kapribogyóval
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

769
Kalória
33.7g
Fehérje
69.6g
Szénhidrátok
39.7g
Zsír
125g
Víz
113.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
5.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4613 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 769 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5510.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    2857 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    750.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 4613 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított pulykamellről itassuk fel a nedvességet, és aprítsuk ujjnyi vastag csíkokra, majd sózzuk meg. Osszuk el a vajat 3 egyenlő darabra, és az egyiket felhasználva az adagunkból pirítsuk meg a húsunkat. Amikor megpuhult, akkor tegyük félre, de tartsuk melegen, nem lesz jelentős időre úgysem szükségünk.
  2. A borsot és a kapribogyót törjük össze, akár mozsár segítségével, a levük leöntése után. Pirítsuk meg a magmixet, adjuk hozzá a második adag vajat, az összetört bogyókat, és kevergessük pár percig. Öntsük fel a tejszínnel, és sűrítsük be a kissé felöntött és jól elkevert keményítővel. Adjuk hozzá a húsdarabokat, és tegyünk fel egy adag vizet a tésztánknak.
  3. Amíg al dentére készül a tészta, addig kevergessük a mártást is. Csöpögtessük le a tésztát, és forgassuk át a felhevített utolsó adalék vajban.
  4. Tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egy régóta bevált recept, aminek a középpontjában a nyersen eltett zöld bors áll.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!