r
Nosalty Logó

Tejszínes-fehér csokis karamelltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tejszínes-fehér csokis karamelltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 7463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    402.9 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.7 g
  • Cukor
    748 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 7463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A 6 tojássárgáját habosra, fényesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és beleszitáljuk a lisztet. Fontos, hogy át legyen szitálva a liszt, tapasztalatom szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy könnyű legyen a piskóta.
  3. A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  4. Kivajazott, lisztezett tortaformában kisütjük. (26 centis formában 160 fokon - tűpróbáig)
  5. A krém elkészítése:
  6. Felforraljuk a tejszínt. Nem kell főzni, csak a forráspont elérése után hagyjuk, hogy kicsit buborékozzon.
  7. Közben karamellizáljuk a cukrot, míg szép óarany színű lesz és az állaga teljesen homogénné válik.
  8. Ekkor hozzáöntjük a forró tejszínt, és szép lassan, türelemmel kevergetve, feloldjuk benne a karamellt. (Fontos, hogy ne maradjon darabos!)
  9. Ezután hozzákeverjük az apróra tördelt fehér csokit, és ezt is teljesen eldolgozzuk.
  10. A hűtőben pihentetjük 8 órán át. Én este készítettem, és egész éjjel a hűtőben várakozott, hogy végre krémmé váljon.
  11. Másnap:
  12. Lassú fokozaton kezdve robotgéppel felhabosítjuk a karamell-csoki-habtejszín triót. Rendkívül kellemes állagú, könnyen kenhető krémmé alakul.
  13. A piskótát 3 részre osztjuk, megtöltjük vele minden réteget, és kívülről is ezzel a krémmel vonjuk be.
  14. Alkalomhoz és ízvilágához illően díszítjük, fantáziánk és kezünk ügye szerinti karamell darabkákkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 48950
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy különleges ember születésnapjára szerettem volna különlegesen finom tortát készíteni. Olyat, amilyet még soha nem gyártottam azelőtt. Nekiláttam hát, hogy körülnézzek karamellel készült receptek között, és találtam egyet, amelyet átdolgoztam saját ízlésem szerintire. A különleges alkalomhoz méltó eredményt kaptam!  Ekkor még csak karamelltortának hívtam a desszertet. Hetekkel később kapta meg az  "ECHO" elnevezést, ugyanis mindenki, aki evett a tortából a mai napig "visszhangoztatja" véleményét, miszerint mennyei élvezetet jelentett a fogyasztása.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...