Tejszínes csokoládétorta Hanele konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Piskóta készítés
-
5 db tojás
-
21 dkg cukor
-
5 dkg finomliszt
-
5 dkg mandulaliszt
Ganache készítés
-
1.5 dl habtejszín
Díszítés
-
5 ek csokoládéforgács
424
Kalória
6.2g
Fehérje
37.6g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
26.7g
Víz
126.8g
Koleszterin
3.2g
Rost
30.5g
Cukor
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta készítés
-
23g tojás29 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
4g mandulaliszt12 kcal
-
11g étcsokoládé59 kcal
Ganache készítés
-
13g habtejszín37 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Díszítés
-
16 kcal
Összesen
424
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta készítés
-
275g tojás346 kcal
-
210g cukor813 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
130g étcsokoládé710 kcal
Ganache készítés
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
Díszítés
-
35g csokoládéforgács191 kcal
Összesen
5075
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta készítés
-
22g tojás28 kcal
-
16.8g cukor65 kcal
-
16g vaj115 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
4g mandulaliszt11 kcal
-
10.4g étcsokoládé57 kcal
Ganache készítés
-
12g habtejszín35 kcal
-
12g étcsokoládé66 kcal
Díszítés
-
2.8g csokoládéforgács15 kcal
Összesen
407
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
424
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 336.6 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2958.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 514 mg
-
Foszfor 1322 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.6 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 38 mg
Víz
-
Összesen 320.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 2140 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1324 micro
Összesen
5075
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
407
kcal
Elkészítés
Piskóta készítés
- Előmelegítjük a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as fokozat).
- Először a csokoládét összemelegítjük a vajjal, vigyázzunk, csak épp addig, amíg a csokoládé felolvad, nehogy megégessük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkezdjük kihabosítani, adjunk neki időt, kb. 4-5 percbe is beletelik, mire jó lesz.
- Utána szép lassan hozzácsurgatjuk a vajas-csokoládés egyveleget, folyamatos keverés mellett.
- Ezután a szárazanyagok jönnek, a mandulalisztet és az átszitált finomlisztet adjuk hozzá. Ezt követi a laza habbá vert tojásfehérje.
- Mehet is a kivajazott 20-24 cm átmérőjű tortaformánkba. 45 percig sütjük, a közepébe fogpiszkálót vagy fémnyársat szúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e teljesen.
- 10-15 perc pihentetés után kiszedjük a formából, megfordítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl, utána vágjuk félbe. Betöltjük a tetszőleges krémmel, bedobjuk a fagyasztóba.
Ganache készítés
- A tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), majd a darabokra tört csokoládéra öntjük, és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz.
- Ezt öntjük majd a kihűlt tortára, elsimítjuk a tetején, oldalán, megszórjuk egy marék reszelt csokoládéval, majd további csokiforgáccsal díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
Ha különlegesre vágyunk, akkor tölthetjük kókusztejszínes nugátkrémmel, de habbá vert tejszín és friss eper is passzol hozzá. Kinek-kinek ízlése szerint. Ha mentes tortát szeretnénk, készíthetjük csak mandulalisztből is.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!